maandag 30 januari 2017

Tunisch gehaakte sjaal

Dag allemaal,

Ja mijn tunisch gehaakte sjaal is af. 2 weken geleden ben ik er aan begonnen en vandaag even afgemaakt. Hij haakt snel weg, want ik haakte hem op haaknaald 10 naar het patroon van By Claire.
Alle info kan je lezen bij dit blogbericht: http://crochetofjoy.blogspot.nl/2017/01/tunisch-haken.html

Ik heb er nog geen kwasten aan gemaakt. Eerst even kijken welk gezinslid hem wilt dragen. Als het mijn zoons of man is, dan willen ze natuurlijk geen kwasten. Vind de meiden hem leuk, ja dan zijn kwasten nog een leuke aanvulling.

Ik vind tunisch haken echt leuk om te doen, het is echt ontspannen, eigenlijk tomeloos haken, niet teveel nadenken...

Ik ben bij de punt aan de zijkant begonnen en heb hem schuin laten lopen, tot ik hem breed genoeg vond. Daarna heb ik een stuk recht gehaakt tot hij goed om mijn hoofd paste en daarna ben ik weer gaan minderen,  Dit heb ik bewust gedaan, omdat het anders weer een omslag doek wordt en die heb ik eigenlijk genoeg.

Het leuke van deze tunische haaksteek is, dat de voorkant anders is dan de achterkant. Dit geeft een leuke effect.

De sjaal is wel 2 meter geworden en wel 30 cm breed. Ik heb er nog geen 4 bollen Schachenmayr in gebruikt. De kleur blauw en grijs/wit.  Het is een heel zacht garen, De Fashion Nordic Dream 150 meter per bol, bestaande uit 35 % Wol, 57 % Viscose en 8% Polyamide...






zaterdag 28 januari 2017

Omslagdoek Stardust...

Dag allemaal,

In het najaar kwam Scheepjes met een nieuw garen. De Stardust. Dit is een garen in effen kleuren of verloopdraad met een glittertje erdoor geweven. Ik en dol op glittertjes en wilde er graag een omslagdoek, sjaal mee maken op mijn blauwe jurkje.

Het is een leuke draad, met een mooie kleurverloop en ook mooie kleuren. Ik heb voor kleur Gemini 663 gekozen, een draad in blauwe kleur tinten. Er zit 540 meter op een bol, dus ik had ook maar 1 bol gekocht. De draad is wel iets harig, dus eigenlijk wel een sjaal voor in de winter...

Ik draag de omslagdoeken graag als sjaal, dus met de punt naar voren en dan wil ik het niet te groot en ook niet te dik. Het garen heb ik op haaknaald 4 gehaakt en het was genoeg voor 1 omslagdoek.

De omslagdoek is zelf een mix tussen verschillende steken. Ik ben eerst begonnen met heel eenvoudig 5 losse, vaste, 5 losse enz. Daarna heb ik een paar toeren granny stripe gedaan en als laatste een afwerkrandje.

Hij valt mooi glad en staat erg leuk...







Lieve groet van Anke

maandag 16 januari 2017

Tunisch haken...

Goedemiddag allemaal,

Na lange tijd eindelijk hier weer een berichtje van mij. Ik heb een tijdje niet gehaakt, omdat ik met een zere arm/schouder zat, maar toch gaat het weer kriebelen en ben ik met een haakprojectje begonnen wat niet te krampachtig is. Tunisch haken en wel deze super gave sjaal van ByClaire.
Het is een gratis patroon en dat vind je hier: http://www.byclaire.eu/wp-content/uploads/2016/10/Ton-sur-ton-2.2-1.pdf

Ik haak hem op haaknaald 10 met mooie wol van Schachenmayr. Fashion Nordic Dream. Een hele zachte wol en dan de kleur blauw en grijs/wit.

Het is voor mij het eerste tunische project en ja ik vind het super gaaf! Heerlijk om te doen en zeker deze sjaal is een tomeloos haakproject....


Lieve groet Anke