woensdag 6 juni 2018

Needle Punch en verschillende projecten...

Dag allemaal,

Ik ben met wat nieuws begonnen en het is heel leuk om te doen. Needle Punch. Vroeger dat is 20 jaar geleden heb ik het ook weleens gedaan, mijn ouders hadden het thuis en toen heette het Ultra Punch. Je deed Ultra Punch met een hele fijne draad op ongebleekt katoen, shirtjes enz. Nu is het een dikke naald met gewoon catona katoen. Ik heb er deze bloem meegemaakt. 


Het is echt heel leuk om te doen, dus na mijn eerste project had ik de smaak te pakken en ben aan het volgende begonnen. Deze super leuke cactus. Ik hou ze ook in de borduurring als schilderijtjes.

Needle punch is ook heel leuk als projectje voor in of op vakantie of lekker buiten in het zonnetje.


Verder ben ik bezig met de Despina driehoek sjaal uit het boekje Let's get natural. Een leuk boekje met leuke patroontjes. Helaas zaten in de sjaal wat kleine foutjes, zo heb je geen 2 maar 3 bollen nodig en klopt toer 1 niet. Gelukkig is het patroon aangepast en kan de winkelier erbij geven.
Het is een prachtig ontwerp en echt tomeloos haken. Na een paar toeren haak je het zo weg. Het leuke is je begin breed en haak naar de punt toe, hierdoor worden je toer steeds korter...


Ook deze schattige konijntjes heb ik gehaakt. Zo lief...Het knikkerseizoen is ook weer op school begonnen en mijn dochter vroeg, mama heeft u een knikkerzak. Nee die had ik niet, maar wil ik wel haken. Ik was bezig met het etuitje uit het boek Studio Hip en Stip en ik dacht, die kan ook goed als knikkerzak. Ik had hem al gevoerd, moest hem alleen nog in elkaar naaien. Dus met een klein uurtje was de knikkerzak al klaar. Dochterlief helemaal blij met deze hippe knikkerzak!


Zo zien jullie dat ik overal mee bezig ben en was. 

Lieve groet, Anke

2 opmerkingen:

 1. Hoi,
  Wat leuk dat je het punchen hebt (her)ontdekt!
  Ik wil het ook eens gaan proberen maar weet niet goed welke stof ik ga gebruiken. Ik las dat men vaak Monk's Cloth gebruikt maar dat vind ik nogal duur. Wat voor stof heb jij gebruikt?

  Groetjes,

  Jopie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jopie, het is echt super leuk om te doen! Ik heb ongebleekte katoen gebruikt, dit gaat heel goed, maar een paar keer uithalen kan niet, want dan is je stof stuk. Ook heb ik het op dikkere stof gedaan, beetje canvas achtig, dat ging ook heel goed. Dat is de bovenste foto. Ik zag ook dat ze het op kaaslinnen doen. Succes, Anke

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.