maandag 9 juli 2018

Fair isle haken planten mand

Dag allemaal,

Pas had ik het nieuwe boek Fair Isle haken gekocht van Natasja Vreeswijk. Vol met leuke home deco projecten. Ik was helemaal weg van de plantenmand die er in staat, maar ook van de andere mandjes. De techniek heet Fair Isle haken, maar is eigenlijk gewoon Mochilla of Tapestry haken. 

Toen ik aan de plantenmand begon zag ik dat hij dubbeldraads gehaakt werd en er wel 6 meeloopdraden waren. Ik wilde hem graag met Durable Double four haken, maar dan had ik 10 bollen nodig. Dat vond ik best veel en ook prijzig voor een mandje. Dus ik heb 5 bollen aangeschaft. 2 petrol blauw, 2 oker geel en 1 beige. Ik ben eigenwijs, dus ik ging hem ook enkel draads haken. Met in de bodem 1 meeloop draad en in de zijkant 3 meeloopdraden. Ik heb hem gehaakt op haaknaald 4. Hij is nu wel iets kleiner geworden dan in het boek, maar net zo leuk!
Ik heb uiteindelijk van de kleur Petrol iets meer dan 1 bol gebruikt, van Oker geel iets minder dan 1 bol en van de kleur beige nog geen halve bol. Dus ik heb genoeg over voor nog een leuk mandje uit het boek.


Dit is mijn mand geworden:
De afmetingen zijn nu volgens met enkel draad en haaknaald 4 ongeveer 21 cm breed en 18 cm hoog.


Ik heb 2 leren handvaten er aan gemaakt met op 1 handvat Crochet of Joy geslagen. 


En zo ziet het eruit met een plant erin. Echt super leuk!


Lieve groet Anke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.